V spletno stran ali trgovino podjetniki vložijo ogromno svojega truda in časa ter finančnih sredstev. Vse to pa se zaradi različnih dejavnikov lahko zruši v roku enega dne. Da bi preprečili izgubo vaših informacij, slik in vsebine spletne strani, ne smete pozabiti na redne varnostne kopije vaše spletne strani.

Kaj je varnostna kopija?

Varnostna kopija je kopija celotne kode spletne strani, vsebine, slik in vseh podatkov, ki jih imate na vašem spletnem mestu in jih nikakor ne želite izgubiti.

Zakaj je varnostna kopija pomembna?

Lahko se zgodi, da se na vašem spletnem mestu pojavi virus, da v primeru uporabe WordPressa probleme povzroči nov plugin ali njegova posodobitev oz. se spletna stran sesuje zaradi nekakšnega drugega razloga. Še posebej pri velikih spletnih straneh ali trgovinah z veliko obiska je pomembno, da se po morebitnem sesutju čim prej vzpostavijo nazaj. Vsak dan, ko vaša spletna stran ni aktivna, lahko pomeni izgubo dobička, ki vam ga le-ta prinaša.

Kako pogosto se priporoča izdelovati varnostne kopije?

Priporočljivo je, da si shranite kopijo vaše spletne strani po vsaki spremembi, ki jo na strani naredite. Tako v primeru napak lahko povrnite nazaj najbolj aktualno verzijo.

Le-to lahko naredite na več načinov – podatke lahko manualno prenesete in shranite oziroma izkoristite orodja, ki imajo to funkcijo že vgrajeno. Če uporabljate WordPress, imate na voljo tudi posebne plugine, ki vam omogočajo izdelavo varnostnih kopij. Nenazadnje imate tudi možnost izkoristiti storitve vašega ponudnika gostovanja, saj jih večina ponuja tudi možnost izdelave varnostnih kopij.

Izdelava varnostnih kopij v okviru gostovanja in tehničnega vzdrževanja pri OlioWebu

V podjetju OlioWeb našim strankam ponujamo izdelavo varnostnih kopij njihovih spletnih strani 1x dnevno. V primeru, če imate pri nas zakupljeno gostovanje in tehnično vzdrževanje, vam v okviru le-teh zagotovimo izdelavo celotnih varnostnih kopij vaše strani in vzpostavitev najbolj aktualne verzije vaše strani v primeru njenega sesutja ali napak, ki jih drugače ni mogoče odpraviti.

V primeru, če potrebujete gostovanje ali tehnično vzdrževanje vaše strani, lahko kontaktirate našo ekipo na info@olioweb.si in se z vami z veseljem dogovorimo.