Spremembe, ki jih naredimo na spletni strani včasih niso takoj vidne. Največkrat je problem v predpomnjenju (t.i. Cache) spletne strani v vašem brskalniku. Pri brskanju po spletni strani se le ta shrani v brskalnik, da se določene vsebine ne nalagajo znova in znova. S tem se pohitri delovanje spletne strani (saj se vsebine spletne strani shranijo v vmesnem pomnilniku in jih ni potrebno nalagati iz strežnika).

Tudi po tem ko na spletni strani naredimo spremembe, stara verzija spletne strani lahko ostane shranjena še nekaj časa v pomnilniku vašega brskalnika. Cache se po navadi v nekaj dnevih sam izbriše in bo tako vidna nova verzija, oziroma spremembe opravljene na spletni strani.

V primeru, če želite spremembe videti takoj, predlagamo naslednje:

V nadaljevanju smo napisali dve opciji, kako lahko vidite spremembe na spletni strani za 3 najbolj pogosto uporabljene brskalnike:

     Za Chrome

– Izbrišete zgodovino brskanja. Na tipkovnici naenkrat pritisnete tipki Ctrl + H. Na levi strani v meniju kliknete “Izbriši podatke brskanja”. Nato obiščite spletno stran.

– Odprete spletno stran v Zavihku brez beleženja zgodovine. Na tipkovnici naenkrat pritisnite tipke Ctrl + Shift + N. Nato pa preko na novo odprtega okna obiščete spletno stran.

    Za Mozillo

– Izbrišete zgodovino brskanja.

– Odprete spletno stran v Zavihku brez beleženja zgodovine. Na tipkovnici naenkrat pritisnite tipke Ctrl + Shift + P. Nato pa preko na novo odprtega okna obiščete spletno stran.

    Za Edge

– Izbrišete zgodovino brskanja. Na tipkovnici naenkrat pritisnete tipki Ctrl + H. V meniju zgoraj kliknete “Počisti zgodovino”. Nato obiščite spletno stran.

– Odprete spletno stran v Zavihku brez beleženja zgodovine. Na tipkovnici naenkrat pritisnite tipke Ctrl + Shift + P. Nato pa preko na novo odprtega okna obiščete spletno stran.