WordPress je najbolj razširjena platforma platforma za izdelavo spletnih strani, trgovin in portalov. Upravljanje strani, dodajanje vsebin, galerij, kreiranje spletnih obrazcev ter ostala opravila so za navadnega uporabnika povsem enostavna. Naj bo enostaven blog, pristajalna stran, spletna trgovina ali pa zahtevna spletna stran podjetja je WordPress prava izbira za vas.

Ravno zaradi tega je WordPress najpogosteje uporabljena platforma pri izdelovalcih spletnih strani, saj ga lahko urejajo tudi stranke same. Glede na statistične podatke je kar 26,6 % internetnih strani nastalo prav s pomočjo WordPressa.

Zakaj je torej ta platforma tako cenjena? Katere so njene glavne prednosti ter najpomembnejše lastnosti?

Kako s pomočjo WordPressa oblikujemo profesionalno spletno stran?

Najpomembnejša lastnost WordPressa je ta, da uporabniku nudi možnost oblikovanja enostavne in nezahtevne spletne strani, tudi če ni vešč v programiranju ter v programskih jezikih, kot sta HTML in PHP. WordPress s pomočjo vtičnika WooCommerce omogoča tudi oblikovanje manjših spletnih trgovin.

Kljub temu da je zelo enostaven za uporabo, je še vedno potrebno znati HTML, CSS, JavaScript in PHP, v primeru če želimo narediti profesionalno spletno stran, ki bo prilagojena za prodajo vaših izdelkov ali storitev. V samem WordPressu je marsikaj možno brez problema narediti, pa vendar je za zahtevnejše stranke precej omejen.

V primeru če potrebujete izdelavo profesionalnih, lepo oblikovanih in marketinško usmerjenih spletnih strani in trgovin izdelanih na WordPressu nas kontaktirajte in vam posredujemo cenovno ponudbo.

Enostavno in hitro upravljanje funkcij

WordPress je sinonim za hitrost in enostavnost, zlasti ko govorimo o oblikovanju tekstovne vsebine, ki jo objavimo na blogu ali na spletni strani. Razlog za to je prisotnost uporabniku prijazne nadzorne plošče ter urejevalnika besedil, ki ima veliko enakih lastnosti kot Word in je torej resnično enostaven za uporabo. Tako imamo že pri prvi uporabi občutek domačnosti ter lahko takoj napišemo vsebino, jo sformatiramo, dodamo slike in videoposnetke ter vse, kar želimo objaviti na svoji spletni strani. Če pa želimo urejati kakšne dodatne funkcionalnosti ali narediti kaj po meri, pa se lahko zadeva brez problema sprogramira. Tu nastopimo mi in spletno stran naredimo tako, da zgleda profesionalno in prinaša nove stranke. Vi pa še vedno lahko urejate vsebino in slike.

WordPress je odprtokodna programska oprema za upravljanje s spletnimi vsebinami in ima tako na voljo neomejeno število vtičnikov, ki so jih oblikovali zunanji ustvarjalci ali pa izkušeni uporabniki. To pomeni, da ne obstaja skoraj nič takega, česar WordPress ne bi zmogel narediti. Tako se WordPress spremeni v personalizirano platformo za upravljanje vsebin, glede na različne zahteve.

Kdaj WordPress ni primeren za izdelavo spletne strani?

WordPress ni primeren predvsem takrat ko potrebujemo spletne strani po meri, ki so popolnoma prilagojene za določeno stranko. Poleg tega ni primeren za izdelavo večjih portalov in trgovin. V takem primeru vsekakor predlagamo izdelavo spletnega portala po meri, kar pomeni da ga od začetka pa do konca sprogramiramo. Problem WordPressa je tudi hitrost, saj ni tako optimiziran. Je pa to vse popolnoma dovolj za navadne uporabnike, manjša in srednja podjetja.

Za velika podjetja, ki želijo spletno stran, trgovino ali portal popolnoma po meri in prilagojen za njih, ter z veliko funkcionalnostmi pa vsekakor priporočamo da se sprogramira po meri.