Cilj vsake spletne trgovine je preglednost, hitro delovanje in dobra prodaja izdelkov. Za izdelavo spletne trgovine lahko uporabimo WooCommerce, ki je idealen za hitro in preprosto pripravo funkcionalne ter kakovostne spletne trgovine. Postavljen je na najbolj priljubljeni platformi za izdelavo spletnih strani WordPress.

WooCommerce je v zadnjem času postal najbolj priljubljena platforma za izdelavo spletne trgovine. Z 41,693,327 prenosi, WooCommerce poganja več kot 42% vseh trgovin na spletu. Primeren je predvsem za manjše in srednje velike trgovine.

WooCommerce – platforma za prodajo izdelkov in storitev

WooCommerce je platforma, ki je namenjena prodaji izdelkov in storitev. Če na stvar pogledamo s tehničnega vidika, je to vtičnik oziroma plugin, ki ga lahko kot dodatek namestite na spletno stran, ki je bila izdelana na WordPressu (odlično orodje za postavitev spletnih strani).

Platforma WooCommerce je izjemno dobra rešitev za manjše, nekoliko bolj butične pa tudi srednje velike spletne trgovine. Prav tako je odlična za spletne strani, ki vključujejo manjše trgovine. Sam sistem namreč vključuje prav vse, kar potrebujete za sam zagon trgovine.

WooCommerce lahko na zelo preprost način razširite s pomočjo vtičnikov, in sicer tako da boste trgovino razvijali postopoma, po korakih oziroma predvsem na svoje potrebe. Možnosti za oblikovanje so neomejene, upravljanje je zelo preprosto, ker sledi načinu upravljanja WordPressa.

WooCommerce spletna trgovina in največje prednosti

  • Primeren za večino spletnih trgovcev.

Čeprav obstajajo še druge, alternativne platforme za spletno prodajo, na primer Magento, Prestashop, Shopify, je za večino od vas WooCommerce popolnoma ustrezna platforma, kar vam bodo potrdili tudi številni spletni trgovci.

  • Zagotavlja največjo mero funkcionalnosti in je brezplačen.

Prva prednost WooCommerce platforme je ta, da je popolnoma brezplačna, ravno tako kot to velja za WordPress. V osnovi vam zagotavlja vso potrebno funkcionalnost za zagon spletne trgovine. In če poznate delo z WordPressom, se boste lahko povsem preprosto rokovali tudi z WooCommerce platformo.

  • Varen in stabilen.

WooCommerce odlikujeta tudi popolna varnost in stabilnost. Platforma se stalno posodablja in je popolnoma kompatibilna z zadnjo verzijo WordPressa. Skrbnik tovrstne platforme – Automattic – je tesni sodelavec z vodilnimi strokovnjaki spletne varnosti. Obenem je pri razvoju ves čas prisotna še največja spletna skupnost.

  • Ponuja na stotine razširitev.

Sistemu lahko na preprost način dodajate na stotine različnih razširitev ter na ta način prilagajate in nadgrajujete svojo trgovino.

  • Odlična izbira za manjše trgovine.

WooCommerce je zlasti dobrodošel pri izdelavi manjših spletnih trgovin. Sistem namreč zelo uspešno poganja trgovine z enim izdelkom, prav tako butike z nekaj deset ali sto izdelki, seveda tudi trgovine, v katerih je na voljo več kot 10 000 izdelkov. To pomeni, da večini med vami ta platforma popolnoma ustreza.

  • Ponuja preprosto urejanje in dodajanje izdelkov.

Urejanje ter dodajanje izdelkov je več kot preprosto. Ker je na voljo toliko nadgradenj, vas WooCommerce ne omejuje pri rasti oziroma razvoju vašega poslovanja, temveč raste skupaj z vami.

Želite takoj pričeti s prodajo izdelkov in storitev?

Ker WooCommerce že v sami osnovi prinaša vse za zagon spletne trgovine, lahko takoj pričnete s prodajo svojih izdelkov in storitev. Dodajanje in ustvarjanje posameznih kategorij je preprosto, pripravljene imate tudi različne načine plačila: plačilo po predračunu ali bančno nakazilo, PayPal, plačilo ob prevzemu …

Svoje izdelke in storitve lahko prodajate samo lokalno, lahko pa si izberete državo, od koder bo lahko oddano naročilo. Na blagajni se lahko zahteva prijavo v račun ali pa stranki omogočite tudi ‘nakup gosta’, torej nakup brez registracije. Prav tako so na voljo različni načini dostave; države lahko razvrstite po conah in na takšen način vzpostavite cenik na lokacijo kupca.

Urejanje ter dodajanje izdelkov je podobno kot dodajanje prispevkov v WordPress

WooCommerce vam torej omogoča izjemno preprosto dodajanje in urejanje izdelkov ter storitev. Vse zelo spominja na dodajanje prispevkov v WordPressu.

Izdelki so lahko preprosti ali združeni, digitalni, virtualni, spremenljivi; povezujete jih lahko še z drugimi izdelki ali pa jih izpostavite. Na popolnoma preprost način jim lahko spreminjate ceno, nastavljate popuste, zagotavljate brezplačno dostavo, pospešujete prodajo s kuponi ter podobno.

Kljub temu da WooCommerce že v sami osnovi ponuja vse potrebno za zagon trgovine, se boste verjetno odločili tudi za razširitve ali nadgradnje. Na voljo vam je ogromno odličnih rešitev oziroma dodatnih vtičnikov; nekateri med njimi so popolnoma brezplačni, drugi so plačljivi.

Izdelava spletne trgovine WooCommerce je stroškovno med najbolj prijaznimi

Ker je uporaba platforma WooCommerce – kot vtičnik se doda WordPressu – izjemno preprosta, je prav tako zelo preprosta izdelava oziroma sam zagon spletne trgovine. Tovrstna uporaba vas bo stala veliko manj kot, na primer, izdelava podobne trgovine z večjimi sistemi.

Z uporabo WooCommerce boste torej dobili vse potrebne funkcionalnosti za uspešno spletno prodajo. Po potrebi boste svojo trgovino na spletu ves čas nadgrajevali, s pomočjo WordPressa pa boste deležni še najboljšega CMS sistema, s katerim boste lahko objavljali privlačne vsebine. V primerjavi z drugimi večjimi e-commerce sistemi je to vsekakor velika prednost.

V primeru če želite izdelati profesionalno WooCommerce trgovino in jo prilagoditi za nakupe pa nas kontaktirajte in vam bo z veseljem pomagala tudi naša strokovna ekipa. Kontaktirate nas lahko tudi če imate težave pri izdelavi spletne trgovine ali pa želite posamezne dele izdelati “po meri”.

Pišete nam lahko na info@olioweb.com ali pa pokličete na 040 897 017.